Je eerste rijles.. Spannend!

De rijschool is uitgezocht, de eerste rijles is geboekt en die dag komt steeds dichterbij. Naast dat het natuurlijk HARTSTIKKE LEUK is, is het ook best spannend. Misschien is dit ook wel de eerste keer dat je een stuur in je handen hebt en er ineens 2 pedalen bij je voeten zitten
Wat trekje aan?
Niet geheel onbelangrijk. Trek sowieso iets aan wat lekker zit, je moet je vrij kunnen bewegen. Een broek of trui die veel te strak zit en knelt is geen succes. Een kort rokje zou ik voor een rijles ook niet willen aanraden. Qua schoenen kies je natuurlijk niet voor hakken (dat is zelfs met vijf jaar je rijbewijs op zak geen slimme keuze), ook ballerina’s en slippertjes zijn niet heel handig. Zorg voor schoenen die goed aansluiten en met een niet al te grof profiel (dit kan vervelend zijn op de pedalen).
Vergeet ook niet je zonnebril mee te nemen.
Ook al is het bewolkt. het zonnetje hoeft er maar net even tussendoor te komen en dat kijkt niet fijn.
De rijles! 
De lesauto staat voor de deur, de kennismaking en daar zit je dan. Achter het stuur.
Voordat je daadwerkelijk gas mag gaan geven zal ik je waarschijnlijk eerst wat dingen uit gaan leggen.
je moet je stoel goed zetten, je spiegels, je lichten aan… En waarschijnlijk mag je dan al wel de weg op.
lk ga het je in de auto allemaal uitleggen… Maar als je het echt wilt weten… Je gaspedaal zit rechts, je rem zit links.
Sowieso is die eerste rijles niks om je zorgen over te maken. Gemiddeld heb je 40 tot 45 rijlessen nodig… Relax.
Er zit iemand naast je die je heus niet zal laten verongelukken. Misschien heb je net iets meer of zelfs minder rijlessen nodig dan een ander? So what.
je kunt niet meer dan je best doen.
Nog een paar laatste tips:

  • kijken. kijken kijken! Kijken en leren zien is heel belangrijk en het is verstandig om daar gelijk goed mee te beginnen zo dat het er echt lekker ingebakken wordt.
  • Concentratie is de sleutel! Probeer zo min mogelijk (niet) aan andere dingen te denken tijdens het rijden focus je volledig op het rijden.
    Het is misschien verleidelijk om wanneer het eenmaal een beetje beter gaat je aandacht te verleggen
    naar bijvoorbeeld het weekend maar dat is zonde. Rijlessen zijn duur en kosten tijd. Probeer je tijd zo goed mogelijk te benutten.

-zennnn…
De eerste keer een rotonde is misschien eng, de eerste keer invoegen op de
snelweg, inparkeren, eerste keer achter uit rijden. Maar als je rustig blijft en je bedenkt dat er ten allen tijde een instructrice naast je zit (met ervaring!) die er is om jou te
helpen, dan komt het heus wel goed.